Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 5, 2011

ini kisah : boyfriend bulan disember

ok. saya dah jatuh cinta. sekian.


* zikir *

sebab jatuh cinta :


suara kamu sangat macho!

Friday, September 30, 2011

ini kisah : entry terakhir.

assalamualaikum and hye peeps.


lame giler aku abaikan blog aku ni.
entry bulan ni pun ade 2 je. huhu. sadis.
ohh, ini bukan entry terakhir aku.
ini cume entry terakhir aku di bulan september ni. hehe.
*btw, lagu september-abam daughtry aku sgt awesome! sila layan.

daughtry - september.



so. skang dah 4 minggu aku kat uum.
and baru arini aku nak menulis pasal uum. hehe.
so, yeah. ini kisah uum aku di awal sem ni.


* setelah 4 sem aku duk floor bawah, bilik paling best,   
akhirnye sem 5 ni aku tercampak ke tingkat 4.
memang terbaikkkkk!   
semput giler masa angkat barang. cian ayah aku yg nolong aku ritu.
and yeah. aku dah berpisah ngan romate2 aku sejak sem 1 dulu.
sdey ok. dah lama gado2, gelak2, nangis same2, berpisah..
but, sokay aa. at least ktorg still sama dpp. bley jumpe.


#harapan : aku x mau tkr dpp or bilik dah sem dpn.
#korang, once a roomie, always a roomie. aku sayang korang!



* my new roomie. pikamon! awesome.
lucky me. mmg dah kenal roomie baru..
die jiran aku, cosmate and kawan aku. so yeahh. cool!
x perlu nak alami saat2 awkward mcm mula2 msk sem dlu.
nak kne kenal2 ngan roomie baru. sgt x best ok!
so yeah. arap2 pikamon jd roomie aku smpai aku abis blaja nanti.


#meet my roomie, pikamon. =). die sgt baik lagi sopan.



* dpp aku de cafe baru. but siyesly, x best pun.
bese2 je. aku lagi ske suasana cafe yg lame. meriah je.
skang cafe ni x bape nak meriah sgt.
nmpk je grand, tp yang adooo.
makanan pun kurang berbanding cafe dlu.
but, sokay aa. hadap je aa lagi 2 sem ni.
at least ade makanan ye dok?
nak komplen byk2 pun, x bley gak. time je aa ape yg ade.

#harapan : kembalikan pak andak n pak cik cucuk2 sem depan.

*pasal tenet. mmg tettt aa. 
aku punye aa ptong tenet lama aku, celcom and gne p1 wimax.
sbb org 2 kate kat uum bley gne kan.
but yang adooo.x dapat pun. 
last2 aku pulangkan kat abah. biar si itam gune.
aku nak guna pun masa kat umah je aa nanti.
x dapat aa aku nak main games sbb uum pun block games kan.
haihh. dalam pada dorg block mcm2, line tenet slow je.
stress aku. lembap x hengat dah ni.

#harapan : tolong aa upgrade ckit tenet ni.

* emm. aku sem 5, but aku still ade ko k.
ohh. x payahhh nak tanye ko k 2 ape ok. cepuk kang.
ade prubahan ko k skang (yg membebankan)
sme ko k skang kne wat folio. x de dah kawad2 cam dlu.
siyesly, aku lagi rela wat kawad drpd wat folio ni.
at least kawad skali je, x smpai sejam pun.
ni folio, dr awal ko k, smpai abis ko k, kne wat.
aishh. orang ko k nak relax2 je. 
ni siap ade esaimen bagai. huhh.
esaimen yg sedia ade ni dah banyak, + lagi folio ni.
mmg x best langsung!

#mood : untung aa sape yang dah abis ko k tu...

* ohh. skang uum ngan de majlis konvokesyen.
giler banyak artis dorg jemput taun ni.
most of them artis yg blaja kat uum. 
so, yeahh. sah2 aa sng nak kawtim n bawak dorg dtg cn.
dah meet one of them semalam.
giler aa. dah mcm kat gig yg riban2 org dtg je.
padahal kat uum je, bawah khemah. haha.
semangat tul dak2 uum tgk dorg (tmasuk aa aku kan. hee)
but, aku x de smpai lompat2 cam gegurl lain 2.
just sing a long n b'usaha nak amik pic.
berjaya gak amik pas noh suh dak2 ni duduk jap.
noh + hujan = u guys rocks!


# salah 1 pic yg aku dpt amik. 
# hope dpt amik pic artis lain plak.



till then, tuk sintokkian, selamat belajar.
yang dah nak grad, congratz.
untuk yg sm nasib cam aku, sabar je aa eh.

LOVE,
aini ibrahim.

Friday, September 16, 2011

ini kisah : update setelah lama dibiarkan ugly.

assalamualaikum and hye peeps.


ehem. dah lama blog ugly ni dibiarkan sepi.
kalau blogger lain, slalu kate blog dorg dah bersawang.
blog aku ni plak, dah bertambah ugly.


so many things happened, and aku x sempat nak bercerita kat cn.
mcm aa crita aku ni best sgt kan. hehe.
emm. rase mcm nak bercerita psl raya dlu.


how was ur raya? (still ok kan tnye soklan g ni,raya kan sbulan)
mine was superbbb!
jumpe bestie aku, kwn2 sek men, and sdare sme. best.


jadual raya aku sgt full taun ni.
bygkan, 4 ari berturut2 aku kuar berjalan.
2 aa kesan akibat lm x jumpe kwn2.  hehe.
yang selebihnyenye 2, g jalan ke tempat lain je.
saja nak spend time ngan dorang. pas ni, ssh dah nak jumpe.


so, on the 1st day of raya, plannye aku just g umah jiran2.
but then ptg 2, bestie plak dtg umah ajak bjalan.
aku yg dah siap pkai tshirt ngan suar (even siap nak tdo dah. hee.)
g aa tukar baju.
ktorg just g umah farhana, sbb dah lewat sgt ms kuar 2.


raya 1st - umah aku & umah farhana.





raya 2nd - umah dena & umah dayah.

umah dena wat open house.
makan nasi ayam. sgt sedap mak die masak.
makan bertambah gak aa ri 2. hee.
pas makan2, lepak2 kat umah dena, ktorg g umah dayah plak.
dah ade boyfie baru die skang. hee. untung aa..






raya 3rd - umah a'dil & ustazah & as mall.

raya ketiga ni ktorg x g mn sgt.
just g umah a'dil yg gak umah ustazah ktorg. a'dil anak die.
rindu nak mkn soto yg ustazah wat. mmg sdap soto die.
pas g umah dorg, ktorg x de plan.
azrul g jalan kat umah kwn die n ktorg segan nak ikut 
sbb ktorg x knal kwn die 2.
so, aku, dena, n camel wat kputusan g as mall n karoke.
hee. "bgs" kan anak dara ni. karoke d ari raya.



raya 5th - raya d cmart changlun & marrybrown.

hee. time ni dah x g berjalan kat umah org.
aku, azrul, dena n camel g truskan xtvt ktorg - karoke.
sblm 2, dorg yg klaparan g makan kat marrybrown.
aku sorg je x mkn sbb still kenyang g.
amik 1 jam, bilik vip, 23 inggit. 
abis aa suare aku yg x sedap ni sbb nyanyi. hehe.




nuff said. u guys rock my world. 

LOVE,
aini ibrahim.

Monday, September 5, 2011

ini kisah : boyfriend bulan september.

Assalamualaikum.
hye peeps.


*ini entry gedik lagi perasan*


utk org yg single mcm aku, berangan tuk dpt bf 
ialah 1 mende yg fun tuk dibuat.
org yg slalu aku brangan tuk jd bf aku = artis/public figure.
wahhh. selera nak tinggi kan.
x pe aa. gedik skali skale.
lagipun, it's a crush, not love.
so, x salah kan wat g ni.


so, meet my september bf.


damian, from the glee project.
a hottie from ireland.







sebelum ni, aku x pndg die, sbb aku lg ske cameron.
tapi, sejak aku tgk video ni, aku jatuh cinta!
why am i falling for him?
nak tau np, watch this vid and u will know the ans.


"because i love her but she doesn't know that i'm exist - damian"





*ohh. please. i want someone like him.*
*not someone who looks like him.*
*but a guy who has a beautiful soul & amazing heart like him.*

LOVE,
aini ibrahim.

Tuesday, August 30, 2011

ini kisah : selamat hari raya!

Assalaamualaikum and hello peeps.


Ramadan dah berlalu, dan kini Syawal menjelma..
Selamat Hari Raya semua!


hee. pantun 2 kerat yg sgt childish drpd aku.
neway, tuk semua followers (even x ramai),
i appreciated each and everyone of u.


and i wanna wish u guys, selamat hari raya, maaf zahir batin.
ne aa tau kan, selama aku menulis ni, ade yg terasa hati.
arap di maafkan.


hope korang enjoy hari raya korang.
tuk yang memandu, hati2 d jalan raya.


jemput aa datang umah saya! hee. =)


 *mood : x sabar nak makan kek lapis pagi esok!


ohh. ohh. kad raya untuk korang. =)
x cantik, edit guna photoscape je. hehe.


LOVE,
aini ibrahim.

Monday, August 29, 2011

ini kisah : duit raya pertama.

Assalamualaikum and hye peeps.

waa..lagi sehari dah nak raya kan..
tp, 2 aa. bahang nak raya 2 rs x sampai je kat aku ni.
x tau aa np. maybe sbb dah makin tua, mood raye 2 makin ilang.
x ksh aa. yg penting raya tetap kena sambut kan.
aku pun nak wat kek favret aku, kek lumut esok.
pas 2, nak balik uum nanti nak wat lagi sebijik.
kwn2 aku dah pesan suh bawak kek 2 bila balik uum nanti.
akak aku pun dah wat 3 jenis kek lapis.
esok die nak wat lagi 1. x sbr nak mkn!

ohh. 2 ari lepas aku g majlis bersahur dgn Dato' Mukhriz Mahathir.
kat hospital sultanah bahiyah.
ok aa, he's nice.
nak gak bergambar ngan die, tp ssh plak.
die duk ngan org2 kuat hospital, aku plak meja lain.
nak plak time 2 aku balik awal, so, x dpt aa.

ehemm. back to the topic.
yeahhh. aku dah dpt duit raya. 4 ari lepas aku dpt.
ekceli duit ni mama yg dpt, but die bg kat aku n si itam.
hehehe. lucky me.
xcited aa gak, ye aa. umur2 cam aku ni, ssh nak dpt duit raya dah.
arapkan family sniri je aa bg duit raya.
lain aa klau sp yg awet muda, badan kecik konet.
sng aa nak dpt duit. ckp je dak sek rendah, msti org pcy.
aku yg tinggi lg besar ni nak nipu umur? x kan bjaye pnye aa.

ohh. duit yg aku dpt 2 drpd umno.
lupa plak nama org yg bg 2.
im not into politik yet. so. jgn judge aku org parti mn ok.



harapan : nak duit raya lagi. nak kumpul duit beli speedlight ngan external hard disk!

till then.
selamat hari raya peeps.
may this eid be the best eid u ever had. 

LOVE,
aini ibrahim.

Thursday, August 25, 2011

ini kisah : Cameron Mitchell, The Glee Project.

Assalamualaikum and ello peeps.


mood : keep holding on - avril lavinge.


i can't sleep, so i decided to watch the glee project videos.
btw, i made an entry bout the glee project few days ago. click here.
and, yeah i knew that my fav contestant, 
cameron quit the show on week 7.
fyi, it's not been broadcast on Malaysia yet. 
the glee project already has a winner, but i'll keep it a secret.


ohh cameron, y did u quit?
what a waste. u r so talented and awesome.
and i believe that u can be the winner.
and i'm falling for u. u r my obsession now.  *blushing*
it's kinda sad because i can't watch u on glee project.
many people said that u quit because u wanna save damian.
aww. u have a big heart.



* bromance *





* i cried when i watched this video *
* btw, ur voice sound sexy when u sang this song. hehe *
* u make me love this song even more *


so, the whole world knew u dated demi lovato
when u r in 9th grade and she is in 6th grade.
deym. lucky demi. 
but u have a new girlfriend now. im jealous.


yeah.. u have a gf, but i still love u. hee.
bcoz u have a great voice and u r a great 
singer and songwriter too.
i like ur body gesture too. it's kinda weird but its works.
what can i say? u stole my heart!




* weird but cute *

ok, i'm not gonna lie. i like u because u r handsome too. hehe
i just cant take my eyes of u. *___*


* u rock! *


* i'm melted *


* please.. sing a song for me. ^__^ *




* u r killin me. please.. stop being a cutie. hehe.*
* mom, dad, i think i'm in love. hee *

i like him since i watched his audition.
he sing his original song called " love can wait "


this is a full version. enjoy.


his final week on glee singing blackbird. T.T


so peeps.. if u wanna listen to his song, 
do subscribe his channel.
support this awesome guy.

*ohh, cameron. please come to malaysia. =)

LOVE,
aini ibrahim.

Tuesday, August 23, 2011

ini kisah : langkawi.

Assalamualaikum and hiya peeps.

ehemm. lama x update.
been busy. abang aku balik umah 3 ari. 
main2 ngan humaira.
pas je abg aku balik 2, gegurl si itam plak dtg umah. 
tdo cn 4 ari gak.
blog pun terabai aa sekejap. hehe.

waaa. pejam celik, pejam celik, x lama lagi nak raya dah kan.
persiapan raya aku x wat lg. korang?
ekceli, aku ngah tunggu akak aku balik 
sebab ktorg nak wat kek lapis n kuih raya same2.
die nak kate nak wat banyak jenis. x sabar rasenye!
then aku akan wat kek fav aku, kek lumut. aaaa. sedap. sedap. 

and tuk entry kali ni, aku nak share time aku g langkawi dulu.
setelah beberapa taun x g sana kan.
(last time aku g sana pun time aku sek men kot)
akhirnye aku jejakkan jugak kaki kat sana semula.

ni pun sebab akak aku n hubbynye nak ke sana.
hubby die x penah lagi g langkawi, 2 pasal aa ktorg g sn.
g sane pun sehari je, juz shopping2 n jalan2 jap, then balik.
lain dah rasenye langkawi skang.
(or maybe sbb aku dah lama x dtg, rs lain kan. hehe.)

few pics time aku kat sane.

pic2 ni ade yg aku amik dr tingkap n bkn kat tingkap. 
so, nmpk aa byg2 kat tngkap 2 ckit. klau korg pasan aa kan.
klau x pasan, lagi bgs. hehe.
then aku edit ckit2.
ohh. klau x cantik, jgn kutuk. =p







1st place ktorg pegi : serang kedai coklat. xcited!
lama x beli coklat kat langkawi ni.
fav aku, toblerone, toffifee, ferrero rocher, ngan kisses.
sedap. sedap. sedap.



then pas jalan2 n time nak balik,
ktorg singgah kat baskin robbins.
ni 1st time aku mkn aiskrim baskin robbins ni.
result die = sgt sedappp. 
berbaloi aa makan wlaupun harganye mahal.
ohh. dtg aa baskin robbins langkawi.
"servis kitaorg terbaikkk". (ni pekerja die pnye ayat)
pekerja die sgt ramah. (yang keje aritu ensem gak. hehe)
smpai die berjaya goda akak aku utk beli aiskrim yg mahal.
tapi ok aa, die buh byk2 bahan dlm aiskrim akak aku 2.
x kedekut bahan.
then dorg layan kita ngan baik + mesra.
nak2 aritu aku n akak aku tanpa rasa malu 
try sme aiskrim yg ade kat c 2. hehe.
die ok je layan ktorg. hee.



* ini aa jadinye klau pantang nmpk b/ground cantik ckit. *
* keje mgedik depan kamera je. *
* yg kaler biru 2 basrin robbins punye wall. cantik kan? *

pas jalan2, around 5, ktorg balik jeti.
sempat gak aa akak aku berposing2 sebelum balik.
ohh, die mmg ske bergambar. so... yeahh.
nasib aa adikmu ini rajin tangkap pic.


till then, happy fasting peeps.
selamat hari raya in advance.

LOVE,
aini ibrahim.

Wednesday, August 17, 2011

ini kisah : The Glee Project.

Assalamualaikum and ai ai peeps.

honestly, i'm not a fan of glee.
and i never watched glee more that twice.  
but, when i heard they sang "marry you - bruno mars" 
i fall in love with them.
such a great cover and it makes me love that song even more.

this is the cover. take a moment and listen to it peeps. 
kyaaa. i feel like i want them to sing at my wedding day. 
(like i'm gonna get marry right. i don't even have a bf. brahh.)

glee cover - marry you.

video

my bruno version.
* bruno, will you marry me? *shy* 

bruno mars - marry me. =p


so, back to the topic peeps : The Glee Project. 
it is a reality show.
glee is looking for a new cast for their new season.
one of these 12 lucky people will be the new glee cast.
till today, two of them were out, ellis and bryce.
(ohh, fyi i already know who are the finalists, but 
let it be a secret. hehe.)


my fav contestants.


* cool. simple yet amazing *


* rock. unique. *


* a cutie with ireland accent *


* a diva himself. *


* a small guy with a big talent *

the other contestants.










all of them have a great and amazing talent.
so, watch the show if you are a glee fan and if you 
like to watch a reality show like me.
u won't regret. believe me.


LOVE,
aini ibrahim.