Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, July 30, 2011

Ramadhan tiba lagi.

Assalamualaikum and hye peeps.


Alhamdulillah. tahun ni, kita masih diberi kesempatan untuk menyambut Ramadhan yang mulia.
untuk sape2 yang tinggal puasa, dah abis ganti ke belum? hehe. 
mintak2 dah aa eh. x ganti nanti susah plak kannn.
aku? Alhamdulillah. dah abis ganti. 


puasa tahun ni, kat umah..
klau x, sebelum ni kat uum aa aku berpuasa. 
kadang2 sahur pun x makan. kadang2 tu x bangun. hehe.
tapi skang ni kat umah, confirm ari2 bangun. 
kalau time berbuka je (kat uum), aku mesti cari kedai nasi ayam. fav aku 2.
sayang dorang x meniaga kat muamalat dah. sebab 2 aku slalu beli nasi ayam dorang.
nanti bila dah abis bulan puasa, x dapat nak makan dah.
pas 2 makanan wajib aku yang lain, kuih samosa. sedappp.
kadang2 makan ramai2 ngan jiran2, cosmate n roomate. meriah sangat.
share2 makanan yang kitaorang beli. rindu plak rasanya. :')


tapi 2 aa..puasa kat umah ni, mesti ada rasa sikit sunyi.
tinggal aku, abah n mama je. si itam x tau aa balik ke x time puasa.
abang n akak2 dah kawin + duduk jauh.
rindu masa dulu. bangun ramai2. mamai2 muka semua duk kat meja.
makanan wajib kitaorang telur hancur + kentang goreng.
2 je. makan tu ari2 pun kitaorang x kisah.
sebabnya kitaorang ni pagi2 x lalu sangat nak makan lauk berkuah ni.
so, itu aa yang mama wat tiap2 pagi.
sebab angah suka sangat kentang goreng 2, malamnya tugas dia aa kupas kentang.
kalau nak wat pagi 2, x sempat plak kan. semangat dia, kupas2 n hiris2 kentang.
skang ni x tau aa apa yang angah makan waktu bersahur.
aku plak.. emm. maybe akan teruskan tradisi makan kentang n telur hancur kot.
emm. cepat betul masa berlalu kan.
semua dah ada life sniri, x dapat nak gather2 macam dulu lagi. sumpah rindu! =')


neway, tuk korang semua, selamat berpuasa.
espeselly tuk dak laki, jgn tinggal puasa ok. =)
tingkatkan amalan, InsyaAllah, puasa kita akan lebih diberkati. 


btw, ada satu video yang aku nak share ngan korang semua.
enjoy n hayatinya, ok.. =)


anwar hadi n aiman azlan - pesta ibadah. (nice collaboration)

#tingkatkan amal ibadat.
#baca Quran lebih!
#pergi ke masjid.
#berzikir banyak-banyak.
#berhenti hisap rokok.
#start pakai tudung (untuk muslimah)
#menguatkan hubungan silaturrahim.







*pic yg aku ps. sgt comey muka anwar hadi time ni. teehee.*
*aiman azlan ni vlogger gak. nak tgk lagi video2 die click here! click here!*


LOVE, 
aini ibrahim.

Friday, July 22, 2011

noni bila lagi?

Assalamualaikum and ello peeps.


Kalau korang ada baca entry aku sebelum ni (kalau ada aa kan) 
mesti korang tau akak aku dah kahwin.
Tapi bukan itu yang aku nak ceritakan dalam entry aku kali ni.

Aku percaya mesti untuk gurl2, kalau akak or abang dorang dah kawin, 
and korang plak yang seterusnya mesti akan ada orang tanya 
"kamu bila lagi nak kawin? Ade calon dah"?

Kyaaaa. Guess what? That’s exactly what happened to me.

Situasi 1.

Mak mentua abang aku, mak cik embun cakap kat aku, lepas ni noni aa plak. 
Muka segak. Mesti dah ada bf. Taun depan bley aa kawin. 
Aku cuma mampu pandang mak cik embun sambil gelak. X terkata apa2. 
Dalam hati aku jawab, cik embun, muka aku x segak, aku pun x segak. 
X de makne ade calon dah.

Situasi 2.

Abah cakap, cawan2 ni (gift utk tetamu ms akak aku kawin) ada lebih. 
X pe, bley simpan. Nanti kenduri noni plak, bley guna lagi yang ni. X bazir kan.
X pun guna masa kenduri adik ke, kan?
Aku cuma senyum sambil teruskan keje aku = kuarkan baulu drpd cawan 2. 
Dalam hati, confirm si itam kawin dulu, gf die dah aa keliling perut.

Situasi 3.

Mak wan, jiran aku. Haa, ina dah kawin. X lama lagi noni aa plak kawin. 
Taun depan paa?
Kebetulan time 2 aku nak duduk ngan kawan2 adik aku. 
Dorang pun kata, haa, mmg taun depan mak cik dia kawin. Sambil gelak.
Selamba  kodok je die jawab g 2. Aku pun wat2 aa gelak skali. 
Dalam hati aku kata, jebon ko g jawab g 2 kat mak wan. 
Ngan sapa aku nak kawin taun depan? Ko? Sigh.

Situasi 4.

Aku, along, abg zam, damia n daniel dalam kete otw nak g kuantan.
Kenduri belah laki. 
Abg zam pun cakap kat aku. Ko nanti bila nak kawin cari suami yang kaya2 ckit, 
mcm ina, dapat suami anak dato’. Jgn cari yang mcm abg zam, org ssh. 
Aku x tau napa, aku rs cam sayu ckit bl die ckp cam 2. 
Aku cuma diam je, x balas apa yang abg zam kata. 
Otak pun ngah ligat memikirkan apa yang dia cakap time 2.

Bagi aku cinta 2 cinta aa. X ksh aa pasangan kita 2 anak org ssh ke, 
anak dato’ ke, anak raja ke. Yang penting sekali hati kan. 
Kalau dah suka, kena terima aa dia seadanya. G pun, aku ni bukan jenis memilih 
dan x layak nak memilih pun. Kalau ada yang suka aku, terima aku seadanya, 
aku dah bersyukur sangat. Tapi, 2 aa. Masih x de. X pe aa. 
Idup mcm skang pun aku dah epi. Ada family, bestie, n kwn2 pun dah ckp utk aku.



LOVE, 
aini ibrahim.

Wednesday, July 13, 2011

its 2 AM.

assalamualaikum and hey peeps.

i don't know why, but from day to day i just love k-pop. deym love.
maybe it was because of diana, one of my bestie that keep telling me 
about k-pop movies, songs, and artists.
or maybe it was because i keep watching k-pop hitz @ channel 705 and 
kbs channel @ channel 391.
hate me because i'm supporting k-pop? guess what. i don't give it a deym.

and for today, i wanna share about 2 AM.
there are 3 more songs that i heard and i juz love their song. 
i just fall in love with their voices. their voices are great, make me calm
and just nice. lagu and suranya sampai ke hati habaq hang!. bagi aku aa kan.
i made an entry about them few months ago. click here!
they have become so deym handsome and hotter now. hehe.


seeee.. i'm juz telling u guys the true. =p


and these are their songs. enjoy it peeps.

1. I CAN'T LET YOU GO EVEN IF I DIE. :') 

video

2. LIKE A FOOL. personal taste ost. seolong oppa is in this drama. watch it peeps. 8.30 pm, 8 tv. even though i love him, but lee min ho oppa is so deym sweet and handsome in this drama. in love with lee min ho oppa.

video

3. WITH OR WITHOUT YOU.

video


LOVE,
aini ibrahim.

short.

hello and assalamualaikum peeps.

uuu uu. dah lama aku x update. been busy. n x de broadband sebelum ni.
2 psl aa blog ni terbiar sekejap.
sejak anak sedara baru aku lahir (i mentioned it in my previous post) aku busy sangat sangat.
aku duduk kat umah abg aku n tlg die jg anak sdara aku.
sbbnye akak farah x bape nak kuat lg pas bersalin dulu.
and x de sp yg bley tlg abg aku.
since aku pun x wat ape kat umah kan, abah pun suh aa aku g sn tlg abg aku.
pas lahir, die demam kuning. for 2 weeks, aku g hospital tiap2 pagi n check demam kuning die.
smpai nurse2 kat sane ingat aku mak die n wife abg aku. haha. klaka. 
aku iyakan je aa. malas nak explain.
oo yeah, name anak sdare baru aku is Muhammad Ammar Qayyum. 
x de pic die nak di post. aku lupa nak masukkan pic die dlm laptop ri tu. silly me.

so now, im home. ada broadband. yeahhh!
many things happened and so many too tell.
so, i'll start with : aku dah ubah something kat diri aku.

arini aku kuar ngan akak aku n g gunting rambut.
sejak sem 1, ni aa kali pertama aku g gunting rambut lagi.
sayangggg rambut, 2 psl aa aku x nak g gunting sebelum ni.
tp sebab rambut asik gugur, akak aku suh potong. 
sebab x mo gado2 manja, aku ikutkan je aa.
i cut my hair SHORT. really really SHORTTT. (bg aku aa)
sejak dulu, aku mmg x penah berambut pendek. 
siyesly, ni aa rambut plg pendek yg aku penah ade. (mn x kan, gunting rambut bape kali je sejak sek men..hehe..)
tp aku agak suka rambut camni. cuma kadang2 rase cam pendek sgt je. x biasa g ngan rambut ni.
gulung2 kat rambut aku pn dah jd pendek. x best.
but, maybe akan (ekceli terpaksaa) kekalkan pendek g ni smpai rambut aku sihat semula. and smpai x gugur2 sangat.
ohhh..cepat aa sihat rambut! i already miss my long hair.

so, this is my new hair. again, SHORT! =.=


seeee...betapa panjangnya rambut aku dulu n betapa pendeknya rambut aku skang.

*p/s : abaikan aksi syok sniri kat pic kiri n muka bajet comey kat pic kanan.

LOVE,
aini ibrahim.