Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 30, 2011

ini kisah : selamat hari raya!

Assalaamualaikum and hello peeps.


Ramadan dah berlalu, dan kini Syawal menjelma..
Selamat Hari Raya semua!


hee. pantun 2 kerat yg sgt childish drpd aku.
neway, tuk semua followers (even x ramai),
i appreciated each and everyone of u.


and i wanna wish u guys, selamat hari raya, maaf zahir batin.
ne aa tau kan, selama aku menulis ni, ade yg terasa hati.
arap di maafkan.


hope korang enjoy hari raya korang.
tuk yang memandu, hati2 d jalan raya.


jemput aa datang umah saya! hee. =)


 *mood : x sabar nak makan kek lapis pagi esok!


ohh. ohh. kad raya untuk korang. =)
x cantik, edit guna photoscape je. hehe.


LOVE,
aini ibrahim.

Monday, August 29, 2011

ini kisah : duit raya pertama.

Assalamualaikum and hye peeps.

waa..lagi sehari dah nak raya kan..
tp, 2 aa. bahang nak raya 2 rs x sampai je kat aku ni.
x tau aa np. maybe sbb dah makin tua, mood raye 2 makin ilang.
x ksh aa. yg penting raya tetap kena sambut kan.
aku pun nak wat kek favret aku, kek lumut esok.
pas 2, nak balik uum nanti nak wat lagi sebijik.
kwn2 aku dah pesan suh bawak kek 2 bila balik uum nanti.
akak aku pun dah wat 3 jenis kek lapis.
esok die nak wat lagi 1. x sbr nak mkn!

ohh. 2 ari lepas aku g majlis bersahur dgn Dato' Mukhriz Mahathir.
kat hospital sultanah bahiyah.
ok aa, he's nice.
nak gak bergambar ngan die, tp ssh plak.
die duk ngan org2 kuat hospital, aku plak meja lain.
nak plak time 2 aku balik awal, so, x dpt aa.

ehemm. back to the topic.
yeahhh. aku dah dpt duit raya. 4 ari lepas aku dpt.
ekceli duit ni mama yg dpt, but die bg kat aku n si itam.
hehehe. lucky me.
xcited aa gak, ye aa. umur2 cam aku ni, ssh nak dpt duit raya dah.
arapkan family sniri je aa bg duit raya.
lain aa klau sp yg awet muda, badan kecik konet.
sng aa nak dpt duit. ckp je dak sek rendah, msti org pcy.
aku yg tinggi lg besar ni nak nipu umur? x kan bjaye pnye aa.

ohh. duit yg aku dpt 2 drpd umno.
lupa plak nama org yg bg 2.
im not into politik yet. so. jgn judge aku org parti mn ok.



harapan : nak duit raya lagi. nak kumpul duit beli speedlight ngan external hard disk!

till then.
selamat hari raya peeps.
may this eid be the best eid u ever had. 

LOVE,
aini ibrahim.

Thursday, August 25, 2011

ini kisah : Cameron Mitchell, The Glee Project.

Assalamualaikum and ello peeps.


mood : keep holding on - avril lavinge.


i can't sleep, so i decided to watch the glee project videos.
btw, i made an entry bout the glee project few days ago. click here.
and, yeah i knew that my fav contestant, 
cameron quit the show on week 7.
fyi, it's not been broadcast on Malaysia yet. 
the glee project already has a winner, but i'll keep it a secret.


ohh cameron, y did u quit?
what a waste. u r so talented and awesome.
and i believe that u can be the winner.
and i'm falling for u. u r my obsession now.  *blushing*
it's kinda sad because i can't watch u on glee project.
many people said that u quit because u wanna save damian.
aww. u have a big heart.



* bromance *





* i cried when i watched this video *
* btw, ur voice sound sexy when u sang this song. hehe *
* u make me love this song even more *


so, the whole world knew u dated demi lovato
when u r in 9th grade and she is in 6th grade.
deym. lucky demi. 
but u have a new girlfriend now. im jealous.


yeah.. u have a gf, but i still love u. hee.
bcoz u have a great voice and u r a great 
singer and songwriter too.
i like ur body gesture too. it's kinda weird but its works.
what can i say? u stole my heart!




* weird but cute *

ok, i'm not gonna lie. i like u because u r handsome too. hehe
i just cant take my eyes of u. *___*


* u rock! *


* i'm melted *


* please.. sing a song for me. ^__^ *




* u r killin me. please.. stop being a cutie. hehe.*
* mom, dad, i think i'm in love. hee *

i like him since i watched his audition.
he sing his original song called " love can wait "


this is a full version. enjoy.


his final week on glee singing blackbird. T.T


so peeps.. if u wanna listen to his song, 
do subscribe his channel.
support this awesome guy.

*ohh, cameron. please come to malaysia. =)

LOVE,
aini ibrahim.

Tuesday, August 23, 2011

ini kisah : langkawi.

Assalamualaikum and hiya peeps.

ehemm. lama x update.
been busy. abang aku balik umah 3 ari. 
main2 ngan humaira.
pas je abg aku balik 2, gegurl si itam plak dtg umah. 
tdo cn 4 ari gak.
blog pun terabai aa sekejap. hehe.

waaa. pejam celik, pejam celik, x lama lagi nak raya dah kan.
persiapan raya aku x wat lg. korang?
ekceli, aku ngah tunggu akak aku balik 
sebab ktorg nak wat kek lapis n kuih raya same2.
die nak kate nak wat banyak jenis. x sabar rasenye!
then aku akan wat kek fav aku, kek lumut. aaaa. sedap. sedap. 

and tuk entry kali ni, aku nak share time aku g langkawi dulu.
setelah beberapa taun x g sana kan.
(last time aku g sana pun time aku sek men kot)
akhirnye aku jejakkan jugak kaki kat sana semula.

ni pun sebab akak aku n hubbynye nak ke sana.
hubby die x penah lagi g langkawi, 2 pasal aa ktorg g sn.
g sane pun sehari je, juz shopping2 n jalan2 jap, then balik.
lain dah rasenye langkawi skang.
(or maybe sbb aku dah lama x dtg, rs lain kan. hehe.)

few pics time aku kat sane.

pic2 ni ade yg aku amik dr tingkap n bkn kat tingkap. 
so, nmpk aa byg2 kat tngkap 2 ckit. klau korg pasan aa kan.
klau x pasan, lagi bgs. hehe.
then aku edit ckit2.
ohh. klau x cantik, jgn kutuk. =p







1st place ktorg pegi : serang kedai coklat. xcited!
lama x beli coklat kat langkawi ni.
fav aku, toblerone, toffifee, ferrero rocher, ngan kisses.
sedap. sedap. sedap.



then pas jalan2 n time nak balik,
ktorg singgah kat baskin robbins.
ni 1st time aku mkn aiskrim baskin robbins ni.
result die = sgt sedappp. 
berbaloi aa makan wlaupun harganye mahal.
ohh. dtg aa baskin robbins langkawi.
"servis kitaorg terbaikkk". (ni pekerja die pnye ayat)
pekerja die sgt ramah. (yang keje aritu ensem gak. hehe)
smpai die berjaya goda akak aku utk beli aiskrim yg mahal.
tapi ok aa, die buh byk2 bahan dlm aiskrim akak aku 2.
x kedekut bahan.
then dorg layan kita ngan baik + mesra.
nak2 aritu aku n akak aku tanpa rasa malu 
try sme aiskrim yg ade kat c 2. hehe.
die ok je layan ktorg. hee.



* ini aa jadinye klau pantang nmpk b/ground cantik ckit. *
* keje mgedik depan kamera je. *
* yg kaler biru 2 basrin robbins punye wall. cantik kan? *

pas jalan2, around 5, ktorg balik jeti.
sempat gak aa akak aku berposing2 sebelum balik.
ohh, die mmg ske bergambar. so... yeahh.
nasib aa adikmu ini rajin tangkap pic.


till then, happy fasting peeps.
selamat hari raya in advance.

LOVE,
aini ibrahim.

Wednesday, August 17, 2011

ini kisah : The Glee Project.

Assalamualaikum and ai ai peeps.

honestly, i'm not a fan of glee.
and i never watched glee more that twice.  
but, when i heard they sang "marry you - bruno mars" 
i fall in love with them.
such a great cover and it makes me love that song even more.

this is the cover. take a moment and listen to it peeps. 
kyaaa. i feel like i want them to sing at my wedding day. 
(like i'm gonna get marry right. i don't even have a bf. brahh.)

glee cover - marry you.

video

my bruno version.
* bruno, will you marry me? *shy* 

bruno mars - marry me. =p


so, back to the topic peeps : The Glee Project. 
it is a reality show.
glee is looking for a new cast for their new season.
one of these 12 lucky people will be the new glee cast.
till today, two of them were out, ellis and bryce.
(ohh, fyi i already know who are the finalists, but 
let it be a secret. hehe.)


my fav contestants.


* cool. simple yet amazing *


* rock. unique. *


* a cutie with ireland accent *


* a diva himself. *


* a small guy with a big talent *

the other contestants.










all of them have a great and amazing talent.
so, watch the show if you are a glee fan and if you 
like to watch a reality show like me.
u won't regret. believe me.


LOVE,
aini ibrahim.


Tuesday, August 16, 2011

ini kisah : bola.

Assalamualaikum and hye peeps.

sape2 yg rapat ngan aku mesti tau aku ske bola 
(ok, lagi suka pemain bola sebenanye. hehe)
but, aku x de aa teruk sangat smpai 
hanya suka pemain2 bola je.
aku tengok gak bola, tp bila match team fav aku je aa. hee.


well, fyi aku suka liverpool.
ohh. x payah nak kutuk2 ok..
juz sokong team sniri je, x payah nak 
kutuk2 liverpool or team lain.
nak panggil dorg liverfool ke, ape ke, x payahhhh.


ekceli 1st thing yg wat aku ske psl liverpool dulu : pemain die.
xabi alonso. ahhh xabi. but skang die bukan dgn liverpool lg. 
how sad.
sejak aku tgk die, aku trus sokong liverpool. (tibe2 kan. hehe)
and skang, bl die dah x de dlm liverpool, aku still sokong liverpool.
once a liverpool, always a liverpool right.
you'll never walk alone. yeahh.



* abg xabi sy. hihi. ok, sy gedik. *
* xabi alonso *
* 25 nov 1981 *

ohh. baru2 ni, encik manager, kenny danglish 
dah beli 4 pemain baru.
mcm bese, aku tgk yg ensem dulu. haha. 
yang kiri skali ni sgt ensem. hihi.
4 sho, gegurl kat luar sn stuju ngan aku 
mamat yg kiri ni ensem. kan? kan?
(ohh. klau x pun, wat2 stuju dah aa eh. hee)



meh meh kenalan ngan dorang2 ni.


* jordah henderson *
* midfield *
* 17 june 1990 *
* a hottie. wink. wink. *__^ *


* stewart downing *
* midfield *
* 22 july 1984 *




* alexander doni *
* goalkeeper *
* 22 oct 1979 *


* charlie adam *
* midfield *
* 10 dec 1985 *

ohh korang. better make liverpool a champ. work hard. fighting!

LOVE,
aini ibrahim.

Monday, August 15, 2011

ini kisah lama : KONSERT SIMFONI DIRAJA.

Assalamualaikum and ello peeps.

skang ni ujan kat kedah. maybe dah musim 
ujan kot, i'm not sure.
jadi untuk korang2 yang nak masuk uum balik lepas raya 
nanti (termasuk aa aku), bawa aa payung eh.
sediakan payung sebelum ujan kan.. =)

ohh. bukan psl payung yang aku nak ceritakan arini. 
(even tiba2 idea psl payung dah dtg kat otak aku ni)
maybe next entry aa aku tulis psl payung. hehe.

so, arini aku nak cite psl konsert simfoni diraja.
yeahh. mmg ni kisah lama. aku sbenanye dah lama 
nak tulis psl ni, tp asik lupa je.
arini bila belek2 pic2 dalam laptop aku, 
aku nmpk pic2 time konsert 2.
jadi, jari jemari ketot ni, terus nak menaip. hehe


* aku still simpan tiket ni. ok aku poyo.  *
* sangat xcited ms beli tiket ni sbb nak tgk super faizal. *

konsert ni wat kat DMAS, UUM. 15 April 2011. 9 malam.
jangan tanye aa kul bape aku g sn kann.
g sana sejam awal kot. hehe.
sebab nak amik seat depan. hee.
aku g sana ngan roommate2 aku : pja, cik ros,
fara (dah ex-roommate skang. huu), emot n fauzi.

paling aku x suka time dah abis konsert.
orang2 serbu artis2 2 x ingat dunia dah. 
sampai sanggup langgar semua org.
mmg tettt aa time 2. de sorang minah yg jd jaga artis 2, 
(aku lupa ape org panggil, otak blank x mampu nak pikir dah) 
langgar aku smpai payung aku jatuh n kamera aku tertolak 
time die ngah gedik2 lari nak selamatkan  faizal tahir yang waktu tu belum kuar daripada bilik lagi. 
motif die lari gedik2???
faizal tahir x kuar lagi kot time 2. mcm die duduk jauh sangat 
je kan sampai nak lari laju2 x pandang org g 2.
aku pun perli aje kuat2. even die x pndg aku, 
yg penting telinga die dgr. nasib aa kan.

lagi 1 pasal petugas2 kat luar dewan 2.
aaaa. geram je. pe salahnye kalau benarkan kitaorg 
dekat2 ckit ngan artis2 ni.
nak amik pic je pun, bukannya nak culik dorg bawak g siam kan.
aku plak terlupa nak tunjuk pas photographer aku.
kalau x, mesti lepas kan aku nak amik pic dekat2 ngan FT. hehe.

so, here are some pics that i took take night.

* dr kiri : emot, pja, fara, cik ros *



* rmai org kate muka FT dlm ni nmpk seram. mane ade. huu. 
pd aku die ttp ensem. haha *


* ana rafali sgt mesra peminat time ni *
*pic yg kanan ni aku amik depan2 dia, ms dia duk dalam kete. *
* lama gak aa dia tunggu dlm kete sebelum balik *


ekceli, aku ada rakam video performance dorg  mlm 2, 
and nak share2 ngan korang.
tp x bley nak upload.aku try upload kat utube dulu, 
but it will takes ages to finish.
so, x dapat aa nak share ngan korang. 

till then, happy fasting peeps.

LOVE,
aini ibrahim.

Wednesday, August 10, 2011

monday kiz.

Assalamualikum and hye hye peeps.

kpop. seems like a lot of people didn't like kpop.
but not me. ever since my friends told me about kpop, i juz fall in love with kpop.
(yeaah, they were the one who influenced me - to like kpop,
so put the blame on them, ok. don't hate me. hee)

but, i don't care what people gonna say bout 
me - supporting kpop.
words are juz words. it doesn't bother me at all. 
as long as im happy with my life.

i love kpop music, kpop actors, kpop dramas and kpop movies.
i don't know why, but their movies and songs had touched 
my heart, and i can't stop watching and listening to them.

waa. seems like i had talked a lot up there. hee. sorry.
so, enuff with that part and back to the topic - monday kiz.
monday kiz? today is not monday. and i've
never been kiss. (err..off topic)

well, fyi it's actually a kpop group. monday kiz.
its first debuted in late 2005 as a duo members - Kim Min Soo and Lee Jing Sung.
but sadly, in 2008, Kim Min Soo died in a motorcycle accident.
and they stopped all activities since then.


* kim min soo. rip. *


but in 2010, they made a comeback and two new members
were added to the group.




* jin seung gil *
* 26 y.o *


* han seung hui *
* 23 y.o. *


* im han byul *
* 22 y.o *

i like three of their songs. and i still searching and listening to other songs.
shu ru rup, gajima (don't go) and goodbye my princess (prosecutor princess ost)
juz love these songs and their voices too.

gajima. (don't go) - monday kiz.



shu ru rup - monday kiz.


goodbye my princess - monday kiz


enjoy!

LOVE,
aini ibrahim