Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 15, 2011

banyakkkk rindu!

hujan yang sangat lebat kat sintok ni wat aku rase nak update blog..
hujan.. klau dulu hujan2 lebat g ni, aku ngan kwn2 aku slalu kuar umah n mandi hujan sama2..
sangat best waktu tu.. nak2 bila ramai2 duk bawah atap umah arwah ustaz yg air hujannye yg lebat mencurah2 ke ladang gandum.
ohh... aku sangat rindu zaman kanak-kanak aku.

still ingat lagi dulu petang2 aku ngan dorg (iwan,semak,wafa,ayu,shamir,adik aku a.k.a dak itam, emad, shamin, halim) main sesame..
mcm2 aa ktorg main (sgt aktif aku dulu..hehe) mcm galah panjang, tuju tin, rounders, hantu2, masak2 (err...), ting ting, rebut tiang n banyakkkk lagi.
skang x kan dpt dah nak main mende g ni mcm zaman kanak2 dulu.. semua dah membesar nak2 ktorg skang semuanya dah jauh.  jauhhh sgt.
rindu sgt ngan kehidupan aku kat pahang.
sbb kat cn aa aku ade zmn knk2 yg best, knal cinta monyet.. haha.. n dpt adiah byk ms sek.. hehe (aku agak pandai ms zmn sek.. slalu dpt no 1.. hehe.. tp sek ren je aa..)

masa mula2 pindah kat kedah, aku benci sgt. aku x nak pindah sbb aku x mo bpisah ngan kwn2 aku. x nak kuar dr phg sbb kat c 2 aa aku mbesar.
ms pindah nangis mcm ngan ape lg.. sdey sgt.
pndg muka dorg, umah dorg, tempat2 ktorg slalu main, gado, gelak sama2.. aku rindu!

aku slalu pikir np aa aku dtakdirkan kne pindah cn.. aku mcm nak lari g pahang semula.
tp skang, bl dah matang ckit (matang ke?) aku dah bley time.
kalau aku x pindah cn, aku akan jumpa ke bestie aku, ade ke life aku akan jd epi camni, akan ade ke peluang aku nak lepak gi ni ngan kwn2 baik aku?
mesti x de kan... n belum tentu life remaja aku kat pahang akan jd sempurna cam ni.. (bg aku dah sempurna sbb aku dah ade kwn2 n family d sisi.. bf? abaikan. x de pun x pe)

n zmn sek men aku nanti akan ade ke havoc cam ms aku sek kat cn?
knal cikgu2 yg sgt sporting, kwn2 yg sgt best, yg wat mende pelik2 n best same2, masuk kepala, kaki gelak, kaki gosip, kaki kutuk n mcm2 kaki lg aa..
sakat org, letak gam atas krusi org, stapler beg org smpai melekat, kunci org dlm stor, sorok beg org n sangkut beg org kat kipas, gosip bkumpulan, nyanyi ramai2 dlm kelas, amik perfume org n spray kat org2 lain, letak minyak cap kapak kat buku org, main true dare smpai aku g kibar bendera keliling bangunan.. hehe.. best2
ok.. skang aku rindu zmn sek men aku plak.. =.=

even life aku ms form 6 sgt x best.. ms ni aku jht.. slalu ponteng sek.
cikgu2 pun cam berbulu je ngan aku, dena, kak yang n ain.
maybe sbb ktorg slalu x de dtg sek, 2 cikgu2 pun x ske ktorg.
slalu kne perli n dak2 kelas pun x ngam ngan ktorg.
dorg bajetttt.. tgk skang kat mn dorg? kutuk aku lg kan dulu..
but lucky me, aku dpt gak 5 prinsipal then masuk uum ni.
klau aku kat pahang lg, adekah pjalanan idup aku akan jd camni?

kat uum ni aa aku jumpa kwn2 yg sgt best. dorg aa pngubat rindu aku kat bestie2 aku.
dorg yg idupkan life aku yg agak sunyi kat cn ngan ketawa n kgembiraan yg ktorg kongsi sesame.
skang bl dah nak abis blaja (even lg 2 sem..tp 2 sem 2 kejap je kan..) aku slalu pk.. cmne aa bl dah bpisah ngan dorg nanti.
mesti sdey.. rindu.. klau bley aku x mau ms 2 dtg.. biar kekal je g ni.. bley?
skang aku x mau ms kat uni ni blalu cepat2.. =.=

n aku sedar makin hari aku makin tua.
damia n daniel yg dlu aku jg ms dorg kecik2 pun dah bley jg dr sniri skang.
akak aku pun dah nak kawin..6 ari lagi..
pas ni msti aa org2 tanye bl aku nak kawin. haihh..
emm.. nak kawin cmne klau bf pun x de kannn..
bley x klau nak single smpai bila2? hehe..




_______________________________


*kadang2 x semua yg kita impikan kita akan dapat.

*hidup kita penuh ngan kejutan, mungkin x akan bjalan seperti yang kita nak, tp kt kne ingat mungkin apa  yang terjadi ada hikmahnya n akan ada sesuatu yg baik menanti kita d penghujungnya.

*hargailah masa2 n orang2 yg ada di sekeliling kita, hidup kat dunia ni x lama.

*wlaupun org x ske kita, kutuk kita, abaikan. buktikan kat dorg kt bley bjaya lg bgs drpd dak2 yg slalu kne puji

*hanya kawan2 yg sejati akan stay ngan kita smpai bila2. klau kwn tinggalkan kita? abaikan. 2 tunjukkan dorg x tau nak nilai harga n erti psahabatan.

*last skali, aku nak kawin ngan org pahang.. bley? haha. =p

4 comments:

pja said...

mnjawab soalan ko yg lazzzzzzz skali tu::

---bisa aja sich..mn tau kot2 dpt ank raja pahang ke..nahhh hai!

ahahah

(aku pkir bnda yg same gak. jap je kan.)

aini ibrahim said...

haha..soklan last gak ko nak jwb kannn..
amin..tp ade lagi ke anak raja pahang yg muda2?haha
tau x pe..sdey aa jamon... T.T

VickY_Lee said...

comel r post ko noni mon...hahhaha..

aini ibrahim said...

mekli=haha..comey ye?
huuu..terharu T.T